Vegan Nutbutter & Banana Pancakes
Wie houdt er van pindakaas?!
Wie houdt er van banaan?!
Raise your hand!
Pindakaas en banaan zijn mijn absolute comfortfoods.
Lekker los van elkaar maar de combinatie samen is gewoon het einde! Je krijgt
er een enorme energieboost van én het zit boordevol geweldige ingrediënten.
Want wist je dat bananen rijk zijn aan verschillende
vitamines. Zo kan een lekkere banaan je helpen de griep tegen te gaan in de
winter er zit namelijk enorm veel vitamine C in, een vitamine die erg
belangrijk is voor onze weerstand. Ook zijn bananen rijk aan ijzer dat onder andere
onmisbaar is voor mensen met kwaaltjes aan de schildklier en voor zwangere
vrouwen. Daarnaast bevatten bananen ook vitamine B6, B12 en
magnesium.
Smoothies, broodjes, koekjes, cake of gewoon banaan in
pindakaas gedipt.. ik dacht dat ik alles al had geprobeerd tot ik dit weekend
in de keuken stond en zin had in pannenkoeken. Met links een tros overrijpe
bananen op het aanrecht en rechts mijn blender vol zelfgemaakte pindakaas was
de keuze snel gemaakt.. pindakaas-banaan pannenkoeken gingen het worden!
Even proberen met de hoeveelheden, maar na 2
verschillende soorten beslag te hebben geprobeerd kwam ik met dit recept.
Heerlijk, zachte, zoete, warme en wholesome pannenkoeken.
Trek gekregen in deze vegan & gluten vrije
pannenkoeken?
Vegan & Glutenvrije Banaan & Pindakaas Pannenkoeken
Ingredienten
250 gram
havervlokken
225 ml
plantaardige melk (ik gebruik ongezoete amandelmelk)
1 rijpe
banaan
2 grote
lepels van je favoriete noot boter (amandel, pinda, cashew)
2 grote
lepels kokosbloesemsuiker
1 flax egg
Bereidingswijze
Maak eerst
je flax egg door 1 lepel lijnzaad (of chia zaad) te mengen met 3 lepels water.
Doe dit in een bakje en zet het 5 minuten opzij.
Doe in de
tussentijd de 250 gram havervlokken in je blender en blend tot er een meel is
ontstaan. Voeg vervolgens de melk en je banaan toe tot er een dikke pap
ontstaat. Schep daarna je nootboter en kokosbloesemsuiker erdoorheen. Als je
een egaal mengsel hebt giet je deze in een grote bak en schep je je flax egg
erdoorheen.
Zet je pan
op middelhoog vuur en schep er een klontje kokosolie in. Wanneer deze is
gesmolten kan je het pannenkoekenbeslag in de pan gieten. Laat de onderkant van
de pannenkoek ongeveer anderhalve minuut garen tot deze een mooie goudbruine
kleur heeft gekregen. Draai vervolgens de pannenkoek om en laat deze nog een
minuutje bruin worden. Herhaal dit tot het beslag op is.
Serveer met
nog meer banaan en honing en GENIET!
|
No comments:
Post a Comment