Wednesday, July 23, 2014

Chocolade Aardbei Muffins

Het weekend staat voor mij in het teken van bakken! Taarten, muffins en cakes. Hoe meer hoe beter en alles graag met zoveel mogelijk cacao! Heerlijk vind ik het om lekkers bij de koffie te hebben wanneer vrienden (onverwacht) langskomen! En zeg nou zelf, zelfgemaakte muffins zien er zoveel leuker uit dan van die kant en klare koekjes uit een plastic verpakking! Deze muffins zijn supermakkelijk te maken én je kan er van alles aan toevoegen. Ik ging voor cacao nibs en kleine stukjes aardbei maar noten, zaden en ander fruit zullen het ook prima doen! Lekker én gezond.. wat wil je nog meer?!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aardbei en cacaonibs muffins
Ingrediënten:
-          400 gram speltmeel
-          200 ml plantaardige melk
-          1 theelepel witte azijn
-          2 eetlepels gesmolten kokosolie
-          2 theelepels bakpoeder
-          100 gram kokosbloesemsuiker
-          50 gram cacao nibs
-          5 grote aardbeien, in kleine stukjes gesneden
+ 8 muffinvormpjes 
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de melk, azijn en kokosolie en een grote kom totdat alles is gecombineerd. Meng in een andere kom het bakpoeder, suiker, het speltmeel en de cacaonibs en roer goed. Voeg alles samen en mix. Op het laatst voeg je de stukjes aardbei toe en schep je het mengsel in de muffinvormpjes (ongeveer 2 eetlepels per muffinvormpje). Zet de muffins in de oven en laat ze 20 minuten bakken tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Haal ze eruit en laat ze 10 minuten afkoelen voordat je ze serveert.
 
Liefs,
Sanne

No comments:

Post a Comment