Vegan Cinnamon Rolls
Ingrediënten
Deeg:
·
150 ml ongezoete amandelmelk
·
3 eetlepels lactosevrije boter
·
2 theelepels gist
·
2 theelepels kaneel
·
1 eetlepel kokosbloesemsuiker
·
450 gram speltmeel
Vulling:
·
50 gram lactosevrije boter
·
75 gram kokosbloesemsuiker
·
2 eetlepels kaneel
Bereidingswijze
Deeg
Smelt de boter in een pannetje, voeg de amandelmelk toe en
roer het beide goed door elkaar. Laat het afkoelen tot 50 graden (dit is een
MUST anders dood de warmte het gist!) Giet het mengsel in een grote kom en
strooi de gist eroverheen. Zet het 10 minuten opzij zodat de gist zijn werk kan
doen. Voeg na 10 minuten de kaneel en het suiker toe en roer goed. Schep
vervolgens het speltmeel beetje bij beetje door het mengsel (blijf goed
roeren!) tot het een luchtig deeg vormt. Kneed het in een balvorm en bestrooi
met een beetje meel. Spoel de grote kom om en vet in met een beetje kokosolie.
Leg de bal er vervolgens in en dek de kom af. Zet het deeg op een warme plek en
laat het 1 uur rijzen.
Haal na een uur de deegbol uit de kom en rol het uit in de
vorm van een rechthoek. Borstel de 50 gram (gesmolten boter) uit over het deeg
en bestrooi met de 75 gram kokosbloesemsuiker en het kaneel. Rol het deeg
(strak op) zodat je een lange sliert krijgt. Snijdt deze in stukjes van +-
2,5cm, gebruik een scherp mes zodat je mooie, even cinnamon rolls krijgt. Leg
ze in een grote ovenschaal iets van elkaar af (ze zullen zeker een half keer zo
groot worden als ze nu zijn!) Zet de schaal in de oven en bak voor 25 minuten
tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Laat ze even afkoelen en serveer
meteen!
No comments:
Post a Comment