Ingredienten
-
100 gram speltmeel
-
150 gram amandelmelk
-
1 flax eggs (1 eetlepels gebroken lijnzaad,
gemengd met 2,5 eetlepel
water)
-
1
grote, rijpe banaan
-
1
eetlepel kaneel
Bereidingswijze
Prak de banana fijn met een vork en voeg het speltmeel, de
amandelmelk en het kaneel erbij. Roer tot het geheel lekker dik en romig is.
Zet het vervolgens 5 minuten in de koelkast, zodat je tijd hebt om de flax egg
klaar te maken. Meng het gebroken lijnzaad met de 2,5 eetlepels water en zet
het 5 minuten aan de kant zodat het kan opstijven. Zet je pan op middelhoog
vuur en gooi er een theelepel kokosolie in. Haal de mix uit de koelkast en meng
de flax egg erdoorheen. Giet (als de pan goed warm is) een kwart van het
pannenkoekenbeslag in de pan en laat de pannekoek aan beide kanten 1 minuut
goed ‘garen’. Haal hem eruit en herhaal met de rest van het beslag.
Ik vind deze pannenkoeken heerlijk om gewoon zo te eten maar
wil je hem decoreren schep dan een eetlepel honing en wat vers fruit
eroverheen… Geniet!
No comments:
Post a Comment