Tijdens mijn weekendje naar Antwerpen raakte ik geïnspireerd
Belgische wafels te maken. Heerlijk vind ik ze maar niet bepaald goed voor je
dus dames en heren een gezond recept voor wafels mét een tropisch tintje voor
de aankomende zonnige dagen!
Vegan citroen wafels met een tropische topping.
Ingrediënten
75ml (ongezoete) amandelmelk
1 theelepel appelazijn
2 el gesmolten kokosolie
75 gram bruine rijst meel
25 gram amandelmeel
25 gram aardappelzetmeel (te koop in elke toko als potato starch)
sap van 1 kleine citroen
2 ei vervangers (2 lepels gebroken lijnzaad gemengd met 5 lepels water)
Ingrediënten
75ml (ongezoete) amandelmelk
1 theelepel appelazijn
2 el gesmolten kokosolie
75 gram bruine rijst meel
25 gram amandelmeel
25 gram aardappelzetmeel (te koop in elke toko als potato starch)
sap van 1 kleine citroen
2 ei vervangers (2 lepels gebroken lijnzaad gemengd met 5 lepels water)
1 tl bakpoeder
1 el agave siroop
Bereidingswijze
1 el agave siroop
Bereidingswijze
- Verwarm je wafelijzer voor.
- Terwijl deze voorverwarmt heb je genoeg tijd om de
wafelmix te maken.
- Meng, in een grote kom, de amandelmelk samen met de
appelazijn en zet deze een paar minuten apart zodat het goed kan mengen.
- Voeg hierna de (gesmolten) kokosolie, het citroensap, de ei
vervangers en de agave siroop toe en meng tot alles goed is gemixt (ik gebruik
hiervoor mijn keukenmachine maar het kan ook prima met een handmixer).
- Meng vervolgens alle droge en natte ingrediënten samen en
roer totdat alles goed is gecombineerd.
- Bak vervolgens de wafels naar de instructies van de
fabrikant.
- Top met een heerlijke fruitsalade en geniet!!
No comments:
Post a Comment