Friday, August 22, 2014

Rauwe Cacao en Amandelpannenkoeken

Vegan Raw Cacao & Almond Pancakes
 
Rauwe Cacao en Amandelpannenkoeken

Het is bijna weekend en voor mij betekent dat lekker uitslapen en ontbijt op bed! Een lekker (versgeperst) sapje, een fruitsalade en natuurlijk een warm baksel erbij! Wentelteefjes, ontbijtmuffins en wafels. Het liefst van alles een paar (Ja! Wij zijn grote eters!) Maar wat op onze zondagochtend echt niet mag ontbreken zijn onze pannenkoeken. In alle soorten en maten maak ik ze, met bessen, noten, banaan en superfoods.. En vanaf vorig weekend is daar een nieuwe variant aan toegevoegd!! Rauwe chocola en amandel pannenkoeken en het is nu al een favoriet! Zoet door de kokosbloesemsuiker en kokosolie met een beetje bittere nasmaak van de rauwe cacao. Heerlijk en supermakkelijk te maken, je bent maar 10 minuten uit bed om vervolgens (mét een grote stapel pannenkoeken) weer onder een warm dekbed te springen en lekker rustig wakker te worden. Feestje toch? Wacht maar tot jullie horen hoe goed deze pannenkoeken zijn voor je!

Waarom bakken met amandelmeel?
Amandelmeel is rijk aan vitaminen en mineralen
Amandelmeel bevat veel minder koolhydraten dan tarwemeel
Amandelmeel is glutenvrij
Amandelmeel bevat heel veel goede vetten
Amandelmeel is rijk aan vitamine E
Amandelmeel heeft een zeer hoge voedingswaarde. Je zal dus lang een verzadigd gevoel hebben wat ervoor zorgt dat je minder snel trek krijgt in koek en snoep

Waarom rauwe Cacao wél goed voor je is!
In rauwe cacao zit de hoogste concentratie antioxidanten van alle voedingsmiddelen die er bestaan.
Rauwe cacao zit boordevol magnesium. Dit zorgt ervoor dat je zenuwstelsel goed kan functioneren.
In rauwe cacao zit enorm veel ijzer. IJzer houdt het bloed gezond en gaat bloedarmoede tegen.
De chromium in rauwe cacao speelt een grote rol bij de verbranding van vetten en koolhydraten en houdt de bloedsuikerspiegel stabiel.
De zink in rauwe cacao draagt bij aan sterke spieren, botten, aan mooi haar en een stralende huid.

 
Zijn jullie ook enthousiast? Dan hier het recept voor deze supergezonde & lekkere pannenkoeken!
Vegan Rauwe Cacao & Amandelpannenkoeken
Ingredienten
200 gram amandelmeel
350 ml (ongezoete) amandelmelk
1 eetlepel (gesmolten extra virgin) kokosolie
3 eetlepels kokosbloesemsuiker
50 gram rauwe cacao nibs
Bereidingswijze
Meng in een grote kom de eerste 4 ingrediënten en 20 gram van de cacaonibs tot een glad beslag. Zet je pan op middelhoog vuur en schep er een klontje kokosolie in. Wanneer deze is gesmolten kan je het pannenkoekenbeslag in de pan gieten. Bestrooi elke pannenkoek met een paar extra cacaonibs zodat deze lekker kunnen smelten. Laat de onderkant van de pannenkoek ongeveer anderhalve minuut garen tot deze een mooie goudbruine kleur heeft gekregen. Draai vervolgens de pannenkoek om en laat deze nog een minuutje bruin worden. Herhaal dit tot het beslag op is.
 

1 comment:

  1. Hi Sanne, leuke blog heb je! Lekkere recepten zonder tarwe en suiker. Daar hou ik van :) Hoe lang blog je al?

    ReplyDelete