Friday, August 1, 2014

Vegan Noten-Bananenwafels met honing

Vegan Nutty-Banana Waffles with Honey

Zoetekauwen opgelet!! Heb je trek in iets lekkers maar wil je tegelijkertijd gezond eten? Dan heb ik een geweldig recept voor jullie! Zacht, zoet en fingerlicking good!! Deze speltwafels zijn een feestje op je bord! 

Dit soort (zoete) tussendoortjes heb ik nooit kunnen weerstaan dus elke zondag ging er bij ons wel een pak wafelmix doorheen. Nu maak ik ze liever zelf, dan weet ik zeker dat mijn buik er blij van wordt. Boordevol gezonde, lekkere ingrediƫnten en geen schuldgevoel later! Je kan ze tot 5 dagen in je koelkast bewaren dus neem er elke dag een mee voor tijdens de thee/koffie pauze en geniet!

Noten-Bananenwafels met honing
Ingrediƫnten
2 theelepels droge gist
40 ml warm water (niet kokend!)
130 gram speltmeel
3 eetlepels kokosbloesemsuiker
2 eetlepels honing
25 gram walnoten (in kleine stukjes gehakt)
1 eetlepel kaneel
2 kleine, rijpe, bananen (geprakt)
120ml plantaardige melk
60ml gesmolten kokosolie
Bereidingswijze
Aan te raden is het beslag s’avonds te maken, het beslag moet zeker een paar uur in de koelkast staan. 
Meng in een kleine kom het water met de 2 theelepels gist en zet dit een kwartiertje op een warme plek in je huis zodat het gist zijn werk kan doen. Pak vervolgens een grote kom, meng daarin het speltmeel, de kokosbloesemsuiker, de kaneel en de noten. Roer goed door. Voeg daarna de geprakte bananen, de plantaardige melk en de gesmolten kokosolie toe en roer nogmaals. Meng hierna het papje van gist en water erdoorheen en zet de kom (afgedekt met plastic) in de koelkast tot de volgende ochtend. 
Wanneer je wakker bent zet je het wafelijzer aan en laat je deze goed warm worden. Schep een beetje kokosolie op de plaat zodat het beslag niet aan het ijzer blijft plakken. Leg een grote lepel van het beslag op het warme ijzer. Kijk na 2 minuten of de wafels al een mooie bruine kleur hebben, zo niet laat je ze nog een minuutje bakken.
Bestrooi met kokosbloesemsuiker, kaneel, fruit en/of honing en GENIET! 




No comments:

Post a Comment