Thursday, July 31, 2014

Vegan Kaneel Banaan Pannenkoeken

Wat fijn! Het is weer bijna weekend!! Tijd om lekker uit te slapen en daarna te genieten van een ontbijtje op bed. Bij mij thuis doen deze banaanpannenkoeken het altijd goed, supersimpel om te maken, boordevol gezonde ingredienten en je bent zeker 2 uur verzadigd! Perfect! Benieuwd hoe je ze moet maken? Kijk dan snel naar het recept hieronder!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingredienten
-          100 gram speltmeel
-          150 gram amandelmelk
-          1 flax eggs (1 eetlepels gebroken lijnzaad, gemengd met 2,5 eetlepel
            water)
-          1 grote, rijpe banaan
-          1 eetlepel kaneel
Bereidingswijze
Prak de banana fijn met een vork en voeg het speltmeel, de amandelmelk en het kaneel erbij. Roer tot het geheel lekker dik en romig is. Zet het vervolgens 5 minuten in de koelkast, zodat je tijd hebt om de flax egg klaar te maken. Meng het gebroken lijnzaad met de 2,5 eetlepels water en zet het 5 minuten aan de kant zodat het kan opstijven. Zet je pan op middelhoog vuur en gooi er een theelepel kokosolie in. Haal de mix uit de koelkast en meng de flax egg erdoorheen. Giet (als de pan goed warm is) een kwart van het pannenkoekenbeslag in de pan en laat de pannekoek aan beide kanten 1 minuut goed ‘garen’. Haal hem eruit en herhaal met de rest van het beslag.
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ik vind deze pannenkoeken heerlijk om gewoon zo te eten maar wil je hem decoreren schep dan een eetlepel honing en wat vers fruit eroverheen… Geniet!

No comments:

Post a Comment