Friday, July 11, 2014

3 lagen powersmoothie met chocolade chia pudding

Ik ben megafan van smoothies en zeker wanneer het zo lekker weer is als deze week. Ik kan dan zo genieten van een verfrissend drankje, veel meer dan van een uitgebreide (warme) lunch. Dus maak ik vaak een lunchsmoothie, de ene keer met veel groenten zoals spinazie en komkommer maar deze keer had ik zin in een fruit! Gelukkig had ik nog bevroren bessen in de vriezer liggen en chiapudding over van de avond ervoor!

Je kan deze smoothie makkelijk delen met z’n tweeen. Heb je wat minder trek, of wil je gewoon een lekker tussendoortje maken voor je vriendinnen? Schenk dan de smoothie uit over 4 kleine glazen!
 



















3 lagen powersmoothie met chocolade chia pudding
Ingredienten
Onderste laag
2 bevroren bananen1 handvol bevroren frambozen
1 lepel maca poeder
50ml amandelmelk

Chia pudding
1 eetlepel chia zaadjes
2 eetlepels cacao poeder
50 ml water

Bovenste laag
2 bevroren bananen
1 handvol bevroren bosbessen
1 lepel baobab poeder
50 ml amandelmelk

Bereidingswijze
  • De avond voor het maken van deze powersmoothie doe je de chia en het water bij elkaar in een afsluitbaar bakje en schud je goed zodat alle chia zaadjes onder water liggen. Zet het in de koelkast.
  • Doe de ingrediënten van de eerste laag in je blender en mix totdat je een dike smoothie hebt. Giet in twee glazen en zet in de koelkast.
  • Haal het bakje chia zaadjes uit de koelkast, roer de 2 lepels cacaopoeder erdoorheen en giet het over de eerste smoothielaag.
  • Doe de ingredienten van de tweede laag in je blender en mix todat je een dikke smoothie hebt. Giet het over de laag chia zaadjes.
  • Top deze smoothie met vers fruit en geniet van deze lunchsmoothie met je beste vriendin in de zon!

No comments:

Post a Comment